Apps voor onderweg

Reis apps voor op je gsm; er zijn er ontelbaar veel tegenwoordig. Hier geef ik je mijn favoriete apps even op een rijtje.

Been

Been is eigenlijk een scratch map voor op je gsm. Je geeft er alle landen in die je reeds bezocht hebt, en de geeft dit mooi weer op een wereldkaart. Je kan ook zien hoeveel percent je al bezocht hebt van elk continent en de wereld in totaal. Nuttig? Niet zozeer. Leuk destemeer 🙂

Google Maps

Google Maps is al vaak een lifesaver geweest om van punt A naar B te raken. Ook kan je heel intuïtief de kaarten downloaden om ook zonder internet verbinding te kunnen navigeren. Het grote minpunt is hier wel dat de online kaarten enkel de routes voor de wagen aangeven voorlopig, waardoor je, wanneer je aan het wandelen bent, het dus niet echt als GPS kan gebruiken.

OsmAndMaps

OsmAndMaps was onze lifesaver in Namibië toen bleek dat onze wagen geen gps had. Een reisgenoot had de kaart gedownload in OsmAnd+, en deze heeft ons de hele reis rondgeleid. Je kan ook makkelijk points of interest downloaden en zelfs de Wikipedia uitleg toevoegen van deze POIs. Heel erg handig voor onderweg!

Tricount

Wanneer je met een groep reist, heb je vaak wat gedoe met de financiën. Via Tricount kan je alles bijhouden, en via de app berekenen wie wie nu nog geld moet.

AirBnB

Wie kent AirBnB nog niet? Via de app kan je makkelijk vaak goedkope logies vinden en vastlegge, en ook contact houden met de persoon bij wie je logeert. Wanneer je geen internet verbinding hebt, wordt het begin van het bericht doorgestuurd via sms.

Tripadvisor

Het grootste voordeel van Tripadvisor vind ik nog steeds restaurants restaurants checken. Het grootste nadeel is dan weer dat je goed moet uitkijken en een deftige check moet doen: een restaurant met een deftige score kan ook gewoon een take away pizzaplace zijn.

Spotify

Relaxen op het vliegtuig, een feestje aan het zwembad of roadtrippen met een aangepaste playlist? Spotify is de app to have. Superhandig ook om een playlist aan te maken met de groep waarmee je gaat reizen: meezingen verzekerd!

Welke zijn jouw favoriete apps onderweg?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: