“Is dat niet gevaarlijk?”

Reizen naar minder voor de hand liggende bestemmingen is iets wat ik zelf superleuk vind. Toen ik met mijn mama op reis ging naar Jordanië, kregen we allebei van veel mensen de vraag of dat niet gevaarlijk was.

Met buurlanden als Syrië, Israël en Irak ligt Jordanië in een regio die hier vooral negatief in het nieuws komt. Langs de andere kant: weinig mensen waarmee ik sprak konden een aanslag of whatever herinneren op Jordaanse bodem. Als ze er al één konden opnoemen, was het een incident in Kerak eind 2016 waarbij een een Canadese toerist, samen met 14 anderen, om het leven kwam.
Op zich is elke dode er natuurlijk één te veel, maar ik zag geen enkele reden om Jordanië links te laten liggen.

En wauw, ik ben blij dat ik gegaan ben! Wat een mooi land! En gevaarlijk? In de 10 dagen dat we er waren, gebeurden er aanslagen in Rusland en Stockholm. Wij zagen een paar grensposten met soldaten, en je merkte in de hotels dat er geïnvesteerd werd in veiligheid. Op veel plaatsen had je immers een metaaldetector aan de ingang staan. Wanneer je er dan doorliep en hij ging af, reageerde er wel niemand…

Ik kan niet zeggen dat ik me er ook maar één moment onveilig gevoeld heb. Bekeken, dat wel. Afkeurend bekeken ook, aangezien we in Aqaba kledij droegen tot boven de knie en met vrij blote schouders. Denken dat dat wel oké was in de meest westerse badstad van Jordanië bleek een inschattingsfoutje. Maar het verschil tussen afkeurend bekeken worden en je bedreigd voelen is groot.
Als je naar Jordanië wil gaan, en je twijfelt door de reacties van je omgeving : gewoon gaan!jordanie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: