Londen: 3 onbekende parels

Als ik één stad mijn favoriet moet noemen, dan is het Londen. Sinds ik er in 2012 enkele weken studeerde, ben ik er elk jaar blijven teruggaan. Mijn enige regel in Londen? Elke keer iets nieuws gaan bekijken. En zo kom je natuurlijk wel wat verborgen parels tegen. Ik geef je hier graag mijn 3 favorieten!

1. Het Sir John Soane’s Museum

Sir John Soane is één van de bekendste Britse architecten. Hij tekende ondermeer de (inmiddels verwoeste) Bank Of England. Hij gaf ook les, en dat was in de jaren 1800 nogal verschillend van nu. Om zijn studenten dingen te laten zien, kocht hij heel veel artefacten. Deze plaatste hij in z’n huis en bureau. Nu is dit gebouw open voor het publiek, en vind je er vanalles en nog wat.

john-soanes-museum-trailsSir John Soane’s Museum (foto van hun website)

Een sarcofaag in de kelder? Check. Een kamer vol schilderijen, waarvan de muren open kunnen zodat er nog meer schilderijen te voorschijn komen? Check. Een wirwar van gangen waar je moet opletten dat je geen beelden etc omgooit? Check.

Het leukste van allemaal is dat deze pracht en praal knal in het centrum van Londen ligt, en ook gratis te bezoeken is! In het museum mag je jammer genoeg geen foto’s nemen, dus om er al een glimp van op te vangen kan je eens op hun website gaan piepen 😉

Wil je ook langsgaan? Praktische info:

  • adres: 13 Lincoln’s Inn Fields, London
  • Makkelijk te bereiken via de metro of te voet, afhankelijk van waar je in Londen logeert.
  • Zondag & dinsdag gesloten, 26/12 en 1 januari ook
  • Open van 10 tot 17u, ook regelmatig avondopeningen bij kaarslicht
  • https://www.soane.org/

2. Kenwood House

Kenwood House ligt in Hampstead Heath en is een klassiek landhuis met een tuin in Engelse stijl. Het is oa bekend als thuis van Dido Belle, een vrouw van gemengde afkomst, die opgevoed werd in een Britse aristocratische familie in de 18e eeuw. Ze werd in Kenwood house opgenomen in de familie, in plaats van als slaaf te leven zoals in die tijd gebruikelijker was voor mensen met een donkere huid.

IMG-4814
Kenwood House

 

IMG-4877
domein Kenwood House

In Kenwood House vind je nog steeds een heel deel schilderijen en meubels uit de tijd van de Engelse aristocraten die het huis bewoonden. In de collectie zitten oa een Rembrandt en een Vermeer.

Ook het omliggende landgoed is enorm de moeite: een grote tuin, prachtige bomen en een mooi zicht op Londen stad. Met een koffietje van het Brewhouse Café erbij kan je dus een hele tijd ronddwalen.

IMG-4812
Wandelen in de tuinen van Kenwood House

Praktisch:

 

3) Hampton Court

Dit is waarschijnlijk de bekendste van dit lijstje. Vanuit Londen kan je makkelijk Hampton Court bezoeken, aka een paleis gebouwd door Hendrik VII Tudor. Het domein omvat een het paleis waar je kan bekijken hoe er in de tijd van toen geleefd werd, en buiten vind je oa een enorme rozentuin, een maze en nog zoveel meer.

Hampton CourtHampton Court

Het tofste aan Hampton Court is dat er om de zoveel tijd een soort toneelstukjes opgevoerd worden. Ineens komen Hendrik en zijn familie de binnenplaats op, en nemen de acteurs je mee in de tijd en de intriges van toen. Daarnaast zijn ook de keukens nog in gebruik en worden er kookdemo’s gegeven als in de tijd van toen. Echt tof om eens te bezoeken.

430234_3915591161554_147519135_nacteurs op Hampton Court

Praktische info:

Wat zijn jouw favoriete, niet zo gekende plaatsjes in Londen? Laat ze gerust weten in de comments!

 

Een gedachte over “Londen: 3 onbekende parels

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: