Chillen tot de max in Swakopmund

Hou je van kuststeden en lekker verfijnd eten? Dan is Swakopmund de place to be!

In deze, voor Namibische normen, grote stad, kan je heen heel deel actieve activiteiten doen zoals duneboarding, walvissen spotten, een excursie naar Pelican Point, … Wij daarentegen, hebben onze tijd in Swakop besteed aan chillen, eten en drinken. Dat kwam ook wel deels omdat we pas wakker werden rond de middag (leve eens uitslapen op verlof) en er toen achter kwamen dat letterlijk alle actievere activiteiten best op voorhand geboekt worden.  Na wat vruchteloos bellen, beslisten we dan maar te relaxen en van de stad te genieten.

Huizen strand Swakop
Huizen aan het strand van Swakopmund

Eerst en vooral wandelden we van onze AirBnB naar het centrum. We kozen de weg langs de zee, waar de huizen effectief grenzen aan het strand en de bewoners dus gewoon vanuit hun slaapkamer op het strand kunnen. Kan het nog idyllischer?

the jetty
Jetty 1905, een toprestaurant op’t einde van een staketsel

Oh ja hoor! Want wat doe je na een brunchke, op een chilldag? Juist ja, dessert gaan eten! We wilden graag gaan eten bij The Jetty 1905, een restaurant op het metalen staketsel in de zee. Jammer genoeg was daar geen plaats meer voor het diner, dus passeerden we er voor een dessert in de namiddag. Terwijl we op het terras zaten te genieten van onze warme chocomelk (met een shotje wiskey) en een moeulleux, zagen we dolfijnen opspringen in de zee. No need om het water op te gaan dus, leve the Jetty! Nadat we er ook nog een Springbokje dronken, waarvan we ons lieten vertellen dat het het Namibische shotje bij uitstek is, werd het tijd om door te gaan.

Springbokkies
Springbokkies shotjes
dolfijnen spotten
Dolfijnen spotten van op het terras van Jetty 1905

In het centrum van Swakop heb je ook een aquarium. Ook daar liepen we eens binnen, om roggen te gaan aaien en visjes te zien. Achteraf gingen we dan naar de beach bar Tiger Reef. Heel de stad lijkt hier te komen chillen: gezinnen met kinderen, surf boys met hun honden, toeristen: het is een gezellige mix en een toplocatie. Het enige nadeel? Ze serveren hier geen cocktails. Dit is wel oplosbaar door gewoon alle ingrediënten te bestellen en zelf cocktails te maken. We deden dit met een wisselend succes, zoals je op de foto kan zien. 🙂

de Tiger Reef Beach Bar
Tiger Reef Beach Bar
cocktails
Zelfgemaakte cocktails.

Na de beach bar was het tijd om te genieten van de zonsondergang en nog wat foto’ te maken voor we naar het Hansa hotel trokken. Dit hotel is het oudste van Namibië en de Franse chef is één van de beste van het land. De setting is erg koloniaal en fancy naar de standaarden van jaren geleden. Het paste wel allemaal bij elkaar, en geeft een erg toffe sfeer. We gingen voor een driegangen menu, waar we ook amusekes en een sorbetje bij kregen. De revelatie waren de crêpes Suzettes, die aan de tafel bereid werden en ook superlekker waren.

IMG-0795
de crêpes Suzette van Hansa Hotel

Als je na het eten bij het Hansa Hotel nog zin hebt in een wandeling en een digestifke, kan je terecht in de Cosmopolitan. Wij trokken erheen voor een sigaar’ke, maar het is gesloten op zondag. Gelukkig waren ze wel aan’t klaarzetten voor maandag, en wilde de Italiaanse eigenaar Amilio ons wel bedienen. We kregen er ineens een goeie babbel bij over waarom je van Italië naar Namibië zou verhuizen (de vriendelijkheid van de mensen en de hakuna matata mentaliteit) en de economische situatie van het land. Zeker een aanrader!

Swakopmund
Fotoshoot met onze reismascotte (de roze flamingo)

Fotoshoot met onze reismascotte (de roze flamingo)

Conclusie: chillen in Swakopmund is de max 😉

Praktische info:

  • Jetty 1905: On the Jetty Bridge, Swakopmund, +264 64 405 664
  • Hansa Hotel: 3 Hendrik Witbooi StreetSwakopmund, +264 64 414 200
  • Cosmopolitan : 37 Daniel Tjongarero St ,Swakopmund,  +264 64 400 133

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: