Paris à Vélo

Wanneer vrienden me een kleine 2 jaar geleden een Bongo bon “avontuur” gaven, wist ik niet goed wat ermee te doen. Skydiven? Met een auto racen? Het werd uiteindelijk een tripje naar Parijs, om daar samen met een vriendin een geleide fietstocht te gaan doen.

We vertrokken vrijdag namiddag, zodat we zaterdag zeker op tijd zouden zijn voor de fietstocht van 10u ’s ochtends. Dat gaf ons ineens de kans om de avond ervoor nog eens goed te gaan eten en wat rond te lopen in Mont-Martre 😉

Place des Vosges
Eventjes parkeren op de Place des Vosges

’s Ochtends trokken we dan naar Paris à Vélo, c’est sympa. Deze organisatie is opgericht door een Belg die verliefd werd op de stad van de liefde, en die liefde graag wou overbrengen via z’n andere liefde: fietsen. Intussen kan je hier fietsen en tandems huren, of meegaan op één van de 3 geleide toers waarbij je de stad met een gids ontdekt.

Aangezien de vriendin die mee was, nog nooit in Parijs geweest was, kozen we voor de toer door het hart van de stad. We vertrokken aan Paris à Vélo, dat in de gezellige wijk Le Marais ligt. Na een korte check van de fietsen waren we klaar om te vertrekken!

Parijs!
Fotostop in le Palais Royal

Vervolgens fietsten we een drietal uren door de stad. We hadden natuurlijk ook verschillende tussenstops. Dat was ook één van de grote voordelen van onze gids: ze gaf regelmatig een uitleg, en liet ons dan vaak ook eventjes rondwandelen. Dat geeft je de kans om bijvoorbeeld één van de binnentuinen van een gebouw aan de Place des Vosges te bekijken, en ook om de Marché des Enfants Rouges te bezoeken. Dit marktje heb ik alvast genoteerd voor mijn volgende trip aan Parijs: het is de oudste markt van de stad en dankt z’n naam aan de kinderen van het weeshuis dat hier vroeger in de buurt gelegen was: zij waren te herkennen aan hun rode jas. Het eten op deze markt, gaande van tapas tot aziatisch, zag er echt geweldig uit!

Fietsen op de binnenplaats van het Louvre
Fietsen op de binnenplaats van het Louvre

De grappigste tussenstop was die aan het Louvre. Het geeft een heel vreemd gevoel om in een groep fietsers het plein met de glazen pyramides op te fietsen, maar ondanks alle toeristen stond ik er van versteld hoe vlot het daar fietsen was!

Ik ben er aangenaam door verrast hoeveel je van Parijs ziet als je er enkele uren doorheen fietst. Zeker met een gids is dit supergoed te doen: ze nemen je mee langs de goed berijdbare straten en weten duidelijk waar je perfect door kan met de fiets. De uitleg was ook steeds gedetailleerd genoeg, maar niet te lang waardoor je je geen moment verveelt. Conclusie? Paris a vélo, c’est vraiment sympa!

IMG-8846
Paris à Vélo, c’est sympa!

Heb je ook zin gekregen om in Parijs te gaan fietsen?

  • Extra info over de fietstoers vind je op de site van Paris à Vélo.
  • De tochten kosten 29 euro voor -26-jarigen en 35euro voor de iets ouderen.
  • Inbegrepen in de prijs: een fiets en gids. Indien nodig voorzien ze je ook nog van een regenjasje en een mandje wanneer je handtas te groot is om makkelijk te vervoeren 🙂

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: