Efkes naar Reims

Aan mijn tijd in Londen heb ik enkele buitenlandse vrienden overgehouden. Eén ervan is een Fransman, waar ik sindsdien al mee afgesproken heb in Nederland, Luxemburg en België. We hadden elkaar nog nooit in zijn thuisland gezien, en dus beslisten we om voor onze soort van jaarlijkse meetup een weekendje naar Reims te gaan. Met een kleine 3 uurtjes van waar we nu allebei wonen (Leuven en Luxemburg), was dit ideaal voor een weekendje.

Moderne kunst op het Domaine Pommery
Moderne kunst op het Domaine Pommery

Reims ligt in de Champagnestreek, en dus starten we ons bezoek met een bezoek aan Domaine Pommery. Dit champagnedomein is uniek in de streek: in de kelders, die gelegen zijn in oude Romeinse gangen, vind je een kunstcollectie om u tegen te zeggen. In de kalkmuren zijn bas-reliëfs uitgekerfd en op verschillende plaatsen wordt moderne kunst geplaatst. Tijdens een geleid bezoek krijg je van de gids extra uitleg over het domein zelf en het productieproces van de champagne. En natuurlijk wordt je bezoek afgesloten met een glaasje Pommery 😉

Kathedraal van Reims
één van de uitzichten bij de beklimming van de Kathedraal

Buiten de champagnedomeinen is ook Reims zelf de moeite om te ontdekken. Een wandeling door het historische centrum laat je meteen duidelijk zien dat deze stad een rijke geschiedenis heeft. De bekendste bezienswaardigheid is natuurlijk de kathedraal. Je kan hier ook met een gids de torens beklimmen om een mooi uitzicht te krijgen over de stad. Zelfs op een regenachtige dag is dit de moeite: van bovenuit zie je pas goed hoeveel statige gebouwen er zijn in Reims!

uitzicht over Reims van op de Kathedraal
Uitzicht over Reims van op de Kathedraal

Vlakbij de kathedraal vind je een ander stukje Unesco Werelderfgoed, namelijk het Palais van Tau (Palais du Tau). Dit aartsbisschoppelijk paleis herbergt een kapel, verschillende zalen en een hele collectie portretten. Loop zeker ook eens langs de Carnegie bibliotheek, waar je het oude klasseersysteem voor de boeken kan uittesten.

Reims
Het stadhuis van Reims

Praktisch:

  • je kan Reims erg makkelijk bereiken met de wagen
  • via AirBnB vind je heel erg makkelijk goedkope logeerplaatsen, midden in het stadscentrum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: