Kerstsfeer in Londen

In deze tijd van het jaar kan je er niet omheen: in elke stad en in elk dorp vind je kerstverlichting, sfeer en kerstmarkten. In een grootstad als Londen is dat niet anders. De keuze is uitgebreid: kerstmarkten, winterbars, schaatspistes,… Handige overzichten van zowel de kerstmarten als de winterbars vind je op Time Out. Deze site is één van mijn favoriete bronnen om nog steeds nieuwe dingen te vinden in Londen, en stelde ook nu niet teleur.

Winterville in Clapham Common
Winterville in Clapham Common

We gingen eerst naar Clapham Common. De kerstmarkt daar leek me een goeie zet: in Clapham heb je immers een enorm groot grasveld, waar je een enorme markt kan neerzetten. Jammer genoeg was het vooral kermis: stel je de Sinksenfoor voor met hier en daar een kerstman en wat extra eet-en drink gelegenheden en je hebt Winterville. Er was wel een gezellige bar! Misschien dat het tijdstip van ons bezoek ook niet top was, nl vrijdag namiddag, maar toch…

Een totaal andere sfeer hangt er op Leicester Square. Daar is een veel kleinere, gezellige kertstmarkt gevestigd. In de houten standjes kan je braadworst, gluhwein, kaarsen en nog zoveel meer kopen.

Attracties op Winter Wonderland
Attracties op Winter Wonderland

Ook op de zuidelijke oever van de Thames vind je een kerstmarkt: Wintertime at Southbank Centre. Hier vind je vanalles: van de te verwachten gluhwein en eetstandjes, over een gezellig ingekleed dakterras tot een Finse sauna. Met andere woorden: voor ieder wat wils! Het mooie uitzicht over de Thames en de noordelijke oever krijg je er gratis en voor niks bij. Wel fijn om ’s avonds even door te wandelen, maar jammer genoeg waren we er toen de bar al vrij leeg was :(.

IMG-2324
Het “Duitse” gedeelte van Winter Wonderland

De laatste, grote kerstmarkt die we bezochten was Winter Wonderland in Hyde Park. Deze kerstmarkt is enorm, en trekt massa’s bezoekers aan. Op bepaalde momenten moet je zelfs aanschuiven om op de markt te raken. Eens binnen zijn er eigenlijk 2 grote delen: het pretparkgedeelte en het Duitse deel. Op het pretpark gedeelte vind je net als in Clapham een heel deel rollercoasters, hier zelfs inclusief enkele overkoppen. Alles is wel in winterthema ingekleed. In het Duitse gedeelte heb je bier, eten en meer bier. De Britten zien de Duitsers duidelijk als hét voorbeeld voor kerstmarkten, met dan vooral een Oktoberfest-tintje.

Schaatsen in het zonnetje bij Somerset House
Schaatsen in het zonnetje bij Somerset House

Naast alle kerstmarkten, biedt Londen nog meer opportuniteiten om de sfeer op te snuiven kerstshoppen onder de lichtjes van Oxford Street, of gaan windowshoppen in Harrod’s. Het is er steeds over de koppen lopen, en dat is tijdens de kerstperiode niet anders. De hele winkel wordt versierd en er is ook een speciale kerstafdeling. ’t Is de moeite om eens gezien te hebben, maar heel eerlijk: ik ben ook altijd blij als ik er weer buiten ben. ’t Was nu meer dan 5 jaar geleden dat ik er kwam, en nu kom ik weer toe voor de komende jaren 😉 Voor wie niet graag shopt is de schaatsbaan aan Somerset House de moeite: het binnenplein wordt omgetoverd tot een ijsbaan, waar je ook steeds kan genieten van een hapje en een drankje.

Wat zijn jullie favoriete kerstbestemmingen? Laat het gerust weten, dan kan ik ze alvast op mijn lijstje zetten voor volgend jaar 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: