Een valies vol boeken

Zoals de regelmatige lezer van EfkesWeg weet, ging ik een maandje geleden naar Londen met één van m’n beste vrienden. En zoals de meeste vrienden, hebben wij wel wat overeenkomsten met elkaar. Naast graag reizen, hebben wij zo een gezamelijke voorliefde voor boekenwinkels.

Wie Londen en boekenwinkel zegt, zegt natuurlijk ook ineens Foyles. Van deze boekenwinkel vind je verspreid over de stad enkele kleinere vestigingen, maar de grote aan Charing Cross Road is een instituut als het op boeken aankomt. Gedurende jaren was dit de grootste boekenhandel van de UK, en ook nu nog kan je er makkelijk enkele uren in ronddwalen. Mijn buit: 3 boeken voor mezelf, en nog eentje als verjaardagscadeau voor een vriendin…

Wanneer je een liefhebber bent van reizen en boeken, is Stanfords de way to go wanneer je in Londen bent. Hier hebben ze een enorme voorraad aan reisgidsen en andere boeken. Het leuke is dat ze alles rangschikken per bestemming. Zo vind je bijvoorbeeld bij het gedeelte over Duitsland & Berlijn zowel reisgidsen als boeken die zich in Duitsland afspelen of ermee te maken hebben. Ideaal dus om je voor te bereiden op een tripje! En natuurlijk kon ik hier ook niet met lege handen buitenkomen. Niet dat ik een trip naar Rusland of Berlijn gepland heb, maar die boeken over de Romanovs en Hitler kon ik niet laten liggen. (*)

Hebben jullie een zwak voor boekenwinkels? En stemmen jullie je leesvoer af op de reis die je maakt? Ik lees het graag hier onder! 🙂

(*) Fun fact: terwijl ik deze blog schrijf, zit ik in Bar Berlin in Leuven, met dat boek en een goede koffie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: