EfkesWeg: Vlissingen

Heb jij met het mooie weer ook zo’n zin om naar zee te gaan maar ben je de Belgische kust een beetje beu? Dan is Zeeland in Nederland een meer dan waardig alternatief! Vlissingen is één van de bekende badsteden daar, en zeker een bezoekje waard. Ook bij iets slechter weer, zoals toen ik er was in maart, is het zeker de moeite.

Vlissingen, stad aan de zee

Deze Nederlandse badstad ligt aan de monding van de Schelde. Buiten het (niet enorm grote) zandstrand, kan je er ook je culturele hart ophalen. er zijn meer dan 300 (!!) monumenten over de stad verspreid. Deze gaan van bijvoorbeeld een reptielenzoo tot het MuZEEum, waar onder andere de Kazematten deel van uitmaken. Deze vestingspost verdedigde vroeger de stad, en kan je vanaf april tot oktober bezoeken. Erna sluiten ze weer door het stormseizoen.

de jachthaven in het centrum

Wil je met het mooie weer liever buiten blijven en een wandeling maken? Ook daar is Vlissingen de place to be voor. Wij wandelden van in het centrum naar de vissershaven, en van daaruit wandelden we langs het water naar het centrum met z’n haven voor pleziervaart. En ondertussen kan je een terrasje placeren bij het Sea Side Café de Punt: een ideaal plekje met een mooi uitzicht over het water. Enne lekkere hapjes voor tussendoor: de kibbelingen zijn er een aanrader 😉

Vlissingen beach

Waar hangen jullie zoal graag uit met het mooie weer?

De haven in Vlissingen
De Kazematten
Vlissingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: