Zwemmen met een flamingo en een oryx

Een jaar geleden was ik nu een reis naar Namibië aan het plannen. Lodges en campings zoeken, een auto huren, bekijken wat we allemaal konden gaan doen…

Maar zoals bij elke trip, gebeurt het beste onverwacht. Zo hadden we op de 2de dag van onze roadtrip Babs, onze opblaasbare flamingo, opgepompt. We hadden ’s avonds immers een zwembad, en overdag is er niks toffer dan foto’s nemen met een flamingo langs verlaten wegen, toch?

Dus eens we onze tent opgezet hadden, gingen de boys en ik zwemmen met Babs. En wat stond daar naast het zwembad? Yes, een oryx, de grote antilope met lange hoorns die ook het nationaal symbool van Namibië (en Qatar) is. We zouden er de komende weken nog gigantisch veel zien, maar onze eerste zagen we van wel héél dichtbij. In de meest onverwachte setting, zo naast dat knalblauwe zwembad.

Dat het zwembad eigenlijk te koud was om te zwemmen, vergaten we dus snel. De oryx doopten we Boris, en hij werd de highlight van de dag. Het “wow, hoe zalig is dit?” en “we zijn in Afrika!” gevoel van dat moment blijft één van de dingen die me het meeste bijblijven van de hele reis. Enne dat is volledig samengevat in de Instastory die Florian toen postte: een zwembad, Babs en Boris. En ondanks de wazigheid, blijft dit één van de foto’s waardoor ik prompt heimwee krijg naar die ene avond in de Canyon Roadhouse.

Hebben jullie bij het scrollen door foto’s van trips ook ineens zo’n heimwee, en het gevoel van tijdens dat moment dat je plotseling terug overvalt? 🙂

IMG_9315[1]
Aan het zwembad met Babs & Boris (foto: Flor, FJ.Hendrix op instagram)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: