Efkes traag in Praag

De Tsjechische hoofdstad zit de afgelopen jaren in de lift als bestemming voor citytrips. Terecht ook wel, want de stad lijkt zo weggelopen uit een sprookje: gezellige pleintjes, klokkentorens, versierde bruggen en een burcht op een heuvel domineren de stad, afgewisseld met de wat modernere art deco gebouwen.

Er is heel wat te zien en te bezoeken, maar ook al “rondhangend” kan je in Praag perfect ontdekken. Vandaar: hierbij mijn favoriete plekjes voor een dagje traag in Praag 🙂

Fancy brunchen bij Café Impérial

Het statige café Imperial is een bekende plek om te ontbijten of te brunchen. Eens je er binnenkomt, snap je waarom: de betegeling, reliëfs en mozaïeken van het art deco interieur uit 1914 werden perfect gerestaureerd. Het resultaat is een indrukwekkende ruimte, waar je kan aanschuiven voor een lekker ontbijt. Een uitgebreid ontbijtbuffet met een glaasje cava terwijl je precies bent teruggereisd in de tijd: wat wil een mens nog meer?

brunch pr
Brunch in Café Impérial

Kunst bekijken op café

Wie Praag zegt, zegt naast art deco ook absint. Je vindt het groene drankje nog steeds in heel wat winkeltjes doorheen de stad. In vroegere tijden, was het het drankje van kunstenaars. De schilder Viktor Oliva schilderde in 1902 z’n bekendste werk, genaamd De Absint Drinker. Op dit doek zie je een man zitten die absint drinkt en het gezelschap krijgt van een groene fee. Dit (of toch een replica) hangt nu in Café Slavia, waar Oliva zelf ook kind aan huis was, samen met heel wat andere kunstenaars en intellectuelen. Volgens de legende zou je zelf de groene dame ook zien, als je lang genoeg naar het schilderij kijkt en genoeg alcohol drinkt…  Heb je geen zin in veel alcohol en naar een schilderij staren, dan kan je ook genieten van het mooie uitzicht dat Café Slavia heeft de rivier, de burcht en de Karelsbrug.

IMG_1916
De Absint Drinker in Café Slavia

Vegetarisch eten in Maitrea

Vegetarisch eten hoeft absoluut niet saai te zijn. Dat bewijst Maitrea, met een gezellige setting en heel wat variatie op het menu. De quesadillas zijn alvast getest en goedgekeurd! Je moet hier wel reserveren, want de tafeltjes zijn gewild.

Slenteren door Malá Strana

Deze wijk is een aaneenschakeling van kleine straatjes, oude gebouwen en heel wat kerken. ’t Is er supergezellig slenteren en rondkijken. Een aanrader is ook de Engelse boekenwinkel Shakespear & Sons, waar je een eindeloos kan snuisteren tussen de oude en nieuwe boeken. Er zijn ook regelmatig events en lezingen.

bb
De gezelligste boekenwinkel in Praag: de Shakespear & Sons

Café Louvre

Wanneer je de Tsjechische keuken wil ontdekken in een historisch kader, ben je bij het Café Louvre aan het juiste adres. Hier vind je heel wat klassiekers, in een mooi interieur. Fun fact: dit café opende al in 1902, en werd onder andere bezocht door de Franz Kafka en Albert Einstein.

eten praag
Tsjechische kost in het Café Louvre

Met de treintjes spelen 

Het Vytopna Railway Restaurant heeft z’n naam niet gestolen. De hele zaal wordt doorkruist door sporen van speelgoedtreintjes. Toch zijn de treintjes hier niet zomaar speelgoed: wanneer je drinken bestelt, wordt het afgeleverd in een treintje dat aan jouw tafel stopt. ’t Is eens iets anders 😉

Chillen aan de oever van de Moldau

Vlak aan het Dansende Huis komen er ’s avonds heel wat mensen chillen aan de overs van de Moldau. Een gezellige, uitgelaten sfeer en heel wat drankstalletjes zorgen ervoor dat dit de ideale plek is om een zomer avond af te sluiten, of om een zwoele feestnacht goed in te zetten.

Zijn jullie al in Praag geweest? Extra tips voor de volgende keer zijn altijd welkom.

praag.jpg
Praag

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: