Engelse countryside op z’n best: Knole House & Sevenoaks | UK

Over het Engelse platteland doen heel wat clichés de ronde: het is er groen, heuvelachtig, je kan er landhuizen spotten en de dorpjes zijn superschattig. In Sevenoaks kan je hier meteen bij alles een vinkje plaatsen, maar er is nog een grote bonus: op het terrein van Knole House lopen een 350-tal herten rond!

Knole House

Eerst en vooral: hoe komt een mens in godsnaam in Sevenoaks terecht? Wel: in ons supportteam voor de 200km kayakrace zat ook een Engelsman, Phil, en die woont in Sevenoaks. Dus gingen we die op onze weg van Dover naar Devizes oppikken. Hij stelde een wandelingetje door de English countryside voor en in plaats van tussen de velden, stonden we plots tussen de herten aan een landhuis.

De kleine straatjes van Sevenoaks

Eerst en vooral: Sevenoaks zelf is een fijn stadje om even door te kuieren. Er zijn heel wat pubs en kleine steegjes waar je de schattigste huizen ooit terug kan vinden. Dwaal er zeker eventjes rond, you won’t regret it. In het centrum vind je trouwens ook heel wat street art terug, superleuk gedaan!

Street art in Sevenoaks

Wanneer je écht even de natuur wil intrekken, moet je richting Knole House gaan. Hier kwam Henry de 8ste (die van de 6 vrouwen) vroeger jagen met de toenmalige eigenaar, aartsbisschop Warham. Zijn dochter Mary verbleef zelfs in Knole House toen Henry van haar moeder- Catherine van Aragon- scheidde. Over alle jaren heen heeft Knole House heel wat eigenaars gehad voor het in handen van de National Trust belandde. Zoals bij veel van hun locaties, kan je hier ook deels gratis binnen. Het betalende deel omvat de kamers en de binnenkant van het kasteel en ook een tentoonstelling rond Edward Sackville-West die in Knole House woonde tijdens het interbellum. De binnenplaatsen, shop en de veranda kan je gewoon gratis bezoeken.

Het omliggende landgoed is eigenlijk indrukwekkender dan het landhuis zelf. Je vindt hier een wondermooie vallei met graslanden, beboste heuvels en ook wat vijvers terug. Door die verscheidenheid is Knole Park ook een “Site of Special Scientific Interest”, aka beschermd natuurgebied. Wat wel een béétje vreemd is, is dat ze hier ook een golfterrein hebben aangelegd. Op bepaalde punten moet je als wandelaar opletten dat je niet op de golf course komt, of je zou wel eens een balletje tegen je hoofd kunnen krijgen.

Van een uitgebreid landgoed gesproken

In het park kan je ook herten tegenkomen. Er lopen er zo’n 350 rond en dat zie je aan het terrein: op sommige plekken zijn er een soort uitgeschraapte putten in de grond. Blijkt dat de herten steeds op dezelfde plaats met hun poot over de grond schrapen als ze aanzetten in een gevecht tijdens de paartijd. Opletten dus 😉 De herten van Knole zijn mensen wel duidelijk gewend: ze zijn niet zo schichtig als je zou verwachten. Toch best niet té dicht komen en ze ook geen eten geven, want dan krijg je mogelijk onder je voeten van de bloggende deerkeeper Dom.

Hert (en vogel) gespot!

Wil je Sevenoaks zelf bezoeken? Wel: het is een mooie tussenstop moest je met de auto door de Kanaaltunnel naar Londen of ergens anders in de UK toeren. Wanneer je een tijdje in Londen verblijft, kan je ook na een dik half uurtje trein al in Sevenoaks staan om even te genieten van het groen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: