GRL PWR in Brussel

Brussel: de stad van Manneke Pis, het Atomium, de Kunstberg en de mooiste Grote Markt ter wereld, maar ook van een heleboel mensen die er leven en werken. Een stad met verschillende wijken, elk met hun eigen identiteit. Het is een stad vol verhalen en de GRL PWR wandeling van Bazaar Trottoir pikt er die van enkele straffe madammen uit.

De toer gaat langs verschillende ondernemingen waar madammen aan het roer staan. Onze gids Valérie vertelt hun verhalen en plaatst hen in the spotlight. Zo leren we dat Adja van Les Nouveaux Comptoirs Olfactifs eerst jaren ervaring opdeed bij grote parfumeriehuizen voor ze de eerste organische Belgische parfumerie oprichtte. Ze werkt hiervoor niet enkel samen met internationale merken, maar ontwikkelt ook haar eigen geuren. Ze zag duidelijk een gat in de markt en deed er iets mee. Lore van planten-en koffiebar Gruun zag dan weer het ideale pand en waagde een sprong in het diepe. De origineelste naam is dan weer die van Mofelito Paperito, een papierwaren winkel die zich vooral onderscheidt door hun toffe instagram marketing.

Half & halfkes slurpen

Aangezien alle ondernemingen waar de wandeling langs gaat zich pal in het centrum bevinden, kom je ook langs de bekende plaatsen zoals de Grote Markt en de Beurs. De laatste was een goeie reden om ineens bij de fancy Cirio binnen te springen voor een “half en halfke”: half cava of champagne, half witte wijn. Dit was goedkoper dan champagne én je kon hierdoor je verlies op de beurs vroeger wat verbergen.

Na dat welverdiende drankje, gingen we verder op pad en kregen we nog wat verhalen te horen. Zo stopten we onder andere bij een superleuke bed & breakfast waar de eigenaars optreden als hulpjes van Leon De Witte, waarnaar de straat en hun B&B vernoemd zijn (Leon 16): hoe cool is dat? één van de strafste verhalen vond ik dat van Firma & Cantine: een coworking space & lunchplek knal in het centrum in het oude Actiris gebouw. Het gebouw wordt binnen enkele jaren afgebroken, maar toch zag Anne een opportuniteit om het pand nog even te doen herleven.

Op trot met Bazaar Trottoir

De key take away van deze wandeling? Brussel leeft én er is heel wat girl power aanwezig! Van chique chocolatier tot cafébazin: ze hebben allemaal hun eigen verhaal. Als je zelf op zoek bent naar een inspirerende, entertainende en interessante rondleiding in onze hoofdstad, dan is Bazaar Trottoir zeker een goede start!

Een gedachte over “GRL PWR in Brussel

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: