Colombiaanse Couleur Locale | El Jardin

Van al onze tussenstops in Colombia was El Jardin toch wel de mooiste. Gelegen tussen het toeristische Salento & drukke Medellin ligt dit kleine stadje omringd door heuvels en indrukwekkende natuur. Je kan er prachtige wandelingen maken, waarover later meer, maar je hier ook perfect een dag op’t gemak rondkuieren en chillen op z’n Colombiaans.

De Teleferico

Kabelbanen, vogels & lokale charme

Op onze “rondhangdag” in Jardin beslisten we zowat alles in het stadscentrum te gaan doen. Als eerste op de planning : 1 van de 2 kabelbanen. Toen wij er waren was de nieuwste gesloten, maar de Teleferico was open. Ook hier is charme het codewoord: het is een geel houten bakske waar je inkruipt en van waaruit je amper een zicht hebt. Eens je boven bent, word je wel beloond met een uitzicht over de stad met de typerende kerk.

Van hieruit kan je weer rustig naar beneden kuieren. Wij passeerden al even langs de Gallito de Roca Preserve waar we in de late namiddag weer heen gingen. Je kan het bijna niet missen, vlakbij de gele brug. ’s Ochtends en ’s avonds kan je hier de gallitos de roca – letterlijk vertaald rode rotshanen – zien dansen om de vrouwtjes te imponeren. Wanneer je binnen wil, moet je wachten tot de eigenaresse komt opendoen. Eens binnen zie je een mooie tuin die aan het bos/de jungle grenst. In de bomen zitten enkele vogels met knalrode verentooi. Echt mooie dieren om te zien, al hebben wij ze niet zien dansen en hadden we een klein vermoeden dat ze mogelijk geknipt waren, aangezien ze niet echt ver leken te vliegen…

Naast vogels kijken en een kabelbaan, heeft Jardin ook cultuur te bieden: in het kleine, gratis museum aan het grote plein wordt getoond hoe men hier vroeger leefde. Het museum is niet wauw, maar voelt aan alsof de leden van de plaatselijke geschiedenisclub hun verzamelingen hebben uitgestald. Een beetje brik à brak, wat ook net voor wat charme zorgt.

Terrasjes doen met de locals

Het leukste aan een bezoek aan El Jardin is echter gewoon wat rondlopen in de kleine stad. De koloniale bouwstijl gebruikt geen ramen, waardoor alle woningen open zijn als de luiken open zijn. Je kan dus ongegeneerd binnengluren bij heel wat winkels en kijken hoe houtbewerkers hun job doen. Op het marktplein is ook steeds wat te beleven: de brouwer komt de cafés voorzien van Postobon limonade, gepensioneerden zitten te praten bij een kopje koffie terwijl een gaucho passeert op z’n paard,…

Praktisch

In El Jardin geraken is niet zo simpel. Wij namen met ons vieren en taxi vanuit Salento en dit kostte ons 7 uur (met dank aan de taxichauffeur die verloren reed & de slechte staat van de weg). Je kan ook 3 bussen nemen vanuit Salento, maar dan is de kans dat je er eentje mist enorm groot. De busverbinding met Medellin is wel geweldig, je kan vanuit Jardin ook nog vrij laat (+/- 18u) een bus nemen naar Medellin.

Qua verblijf kozen wij voor Sgt Pepper’s Hostel. Basic accomodatie, zéér basic ontbijt met enkel toast, ei & confituur, maar wel heel erg vriendelijke mensen.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: